Cum Satana primește permisiunea lui Dumnezeu să-i ispitească pe creștini

publicado en: El Satán | 0
Share This:

Cum Satana primește permisiunea lui Dumnezeu să-i ispitească pe creștini

Cum Satana primește permisiunea lui Dumnezeu să-i ispitească pe creștini

 

De Makko Musagara

Stimate cititor, este posibil să nu credeți acest lucru, dar este adevărat; și este susținut de Cuvântul scris al lui Dumnezeu. Satana merge continuu înaintea lui Dumnezeu în ceruri. Acest post vă arată de ce Satana ziua și noaptea merg la Dumnezeu.

Trei versete biblice dovedesc că Satana merge înaintea lui Dumnezeu.

Luca 22: 31-32

Luca 22:31-32 Nouă Traducere În Limba Română (NTLR)

Isus prezice lepădarea lui Petru

31 Simon, Simon, iată, Satan a cerut să vă cearnă aşa cum se cerne grâul, 32 dar Eu m-am rugat pentru tine, ca să nu ţi se piardă credinţa. Iar când te vei întoarce, întăreşte-i pe fraţii tăi!

În Scriptura de mai sus, Isus își avertiza discipolii că l-a văzut pe Satana înaintea lui Dumnezeu în ceruri, cerând permisiunea să vină pe pământ și să-i ispitească sever.

Iov 1:6

Iov 1:6 Nouă Traducere În Limba Română (NTLR)

Prima încercare a lui Iov 6 Într-o zi, fiii[a] lui Dumnezeu au venit pentru a se înfăţişa înaintea DOMNULUI. Satan[b] a venit şi el în mijlocul lor.

Footnotes: 1. Iov 1:6 LXX: îngerii; şi în 2:1 2. Iov 1:6 Satan înseamnă vrăjmaş sau acuzator. Peste tot, în Iov, cuvântul este însoţit de articolul hotărât, spre deosebire de 1 Cron. 21:1; peste tot în carte.

În acest verset biblic Satana a mers direct la Dumnezeu în ceruri!

Iov 2:1

Iov 2:1 Nouă Traducere În Limba Română (NTLR)

A doua încercare a lui Iov 2 Într-o altă zi, fiii lui Dumnezeu s-au înfăţişat înaintea DOMNULUI. Satan a venit şi el în mijlocul lor pentru a se înfăţişa înaintea DOMNULUI.

În acest verset din nou îl vedem pe Satana mergând direct la Dumnezeu în ceruri!

Dragă cititor, Satana are capacitatea de a merge înaintea lui Dumnezeu în ceruri. El face această zi și noapte așa cum este indicat în Apocalipsa 12:10.

Cum merge Satana înaintea lui Dumnezeu în ceruri.

Dumnezeu atribuie continuu sfinților îngeri în sarcinile Cerului pe Pământ. După terminarea acestor însărcinări, sfinții îngeri se întorc la Dumnezeu în ceruri pentru a se închina și a-i spune că s-a îndeplinit lucrarea. Satana folosește ocazia când îngerii lui Dumnezeu se raportează înapoi la Cer pentru a se alătura lor și a se prezenta în fața lui Dumnezeu.

De ce Satana merge înaintea lui Dumnezeu.

Satana nu poate ispiti sau pune sub încercare un copil al lui Dumnezeu fără permisiunea lui Dumnezeu. Acest lucru este clar indicat în Capitolele unu și două din Cartea lui Iov. De fiecare dată când Satana voia să-l pună pe Iov în judecată, Satana trebuia să caute permisiunea lui Dumnezeu. Practica Satanei continuă până astăzi. Acesta este motivul pentru care Satana se duce zilnic la Dumnezeu.

Cum Satana îți asigură permisiunea lui Dumnezeu să te ispitească.

Strategia Satanei este de a folosi acuzații împotriva ta. Unele dintre aceste acuzații pot fi adevărate. În cazul lui Iov, Satana l-a acuzat pe Iov că nu-L iubește pe Dumnezeu de pe fundul inimii (lui Iov) așa cum se arată mai jos:

Iov 1:9-10 Nouă Traducere În Limba Română (NTLR)

9 Atunci Satan I-a răspuns DOMNULUI:
– Oare degeaba se teme Iov de Dumnezeu? 10 Nu l-ai împrejmuit Tu pe el, casa lui şi tot ceea ce are cu ocrotirea Ta? Tu ai binecuvântat lucrul mâinilor lui şi averile lui i s-au înmulţit în ţară.

Satana face acuzații împotriva creștinilor zi și noapte înaintea lui Dumnezeu ..

Întrucât Satana nu dorește ca niciun creștin să meargă în Rai, el îi acuză zi și noapte înaintea lui Dumnezeu. Satana va continua să facă aceste acuzații până la profeția timpului final din Apocalipsa 12:10:

Apocalipsa 12:10 Nouă Traducere În Limba Română (NTLR)

10 Apoi am auzit în cer un glas puternic spunând: „Acum au venit mântuirea, puterea, Împărăţia Dumnezeului nostru şi autoritatea Cristosului[a] Său, căci acuzatorul[b] fraţilor noştri a fost aruncat, a fost aruncat cel care îi acuza înaintea Dumnezeului nostru zi şi noapte.

Când această profeție va fi împlinită în timpul sfârșitului, Satana nu va mai face nicio acuzație împotriva creștinilor.

Dumnezeu poate da voie Satanei să te ispitească.

Când Satana te acuză în fața lui Dumnezeu, Tatăl nostru Ceresc poate de fapt să permită Satanei să meargă înainte și să te ispitească sau să te supună încercărilor. Aceasta este exact ceea ce a făcut Dumnezeu în cazul lui Iov. Ascultă ce a spus Dumnezeu:

Iov 1:12 Nouă Traducere În Limba Română (NTLR)

12 DOMNUL i-a răspuns lui Satan: – Iată, îţi dau pe mână tot ceea ce are, numai asupra lui să nu-ţi întinzi mâna! Atunci Satan a plecat dinaintea DOMNULUI.

Dumnezeu îi dă voie lui Satan să te ispitească, deoarece Tatăl nostru din ceruri are multă încredere în tine. Dumnezeu știe că nu-L poți da jos. Că te temi de Dumnezeu și nu vei renunța la ispitele lui Satan.

Dumnezeu te poate duce la Diavol să fii ispitit (El te poate conduce în ispită).

Dragă cititor, după ce Dumnezeu îi dă voie lui Satan să te ispitească, El (Dumnezeu) te poate conduce cu adevărat la Diavol pentru a fi ispitit. El a făcut acest lucru Domnului nostru Iisus Hristos!

Dumnezeu a dus pe Isus Hristos în ispită!.
După ce Satana a făcut acuzații împotriva lui Isus, Dumnezeu l-a determinat pe Isus în Diavol să fie ispitit! Cititi mai jos:

Matei 4:1 Nouă Traducere În Limba Română (NTLR)

Ispitirile lui Isus 4 Atunci Isus a fost dus de Duhul în pustie, ca să fie ispitit de diavolul[a].

Footnotes: 1. Matei 4:1 Gr.: diabolos, care înseamnă bârfitor, defăimător, calomniator; peste tot în carte

Isus ne-a dat o armă puternică împotriva Satanei. Stimate cititor, Domnul nostru Iisus Hristos ne-a oferit o armă foarte puternică împotriva Satanei. El ne-a instruit întotdeauna să pledăm lui Dumnezeu că El nu ne aduce în ispită:

Luca 11:4 Nouă Traducere În Limba Română (NTLR)

4 Şi ne iartă nouă păcatele noastre, pentru că şi noi iertăm oricui ne este dator! Şi nu ne lăsa să cădem în ispită![a]“

Dumnezeu mi-a spus într-o viziune că, dacă vreun creștin se roagă așa cum a indicat Isus în Luca 11: 4, atunci El (Dumnezeu) nu va da voie Satanei pentru a ispiti acel creștin.

Isus a fost ispitit o singură dată. Dragă creștină, Domnul nostru Isus a fost condus de Dumnezeu în ispită o singură dată – de ce? Pentru că întotdeauna, în fiecare zi, se ruga Tatălui nostru din ceruri ca El să nu-l conducă (Isus) din nou în ispită. Tatăl nostru a auzit întotdeauna rugăciunea Sa și nu L-a dus pe Isus din nou în ispită.

Să ne rugăm mereu lui Dumnezeu ca El ne iartă păcatele noastre și că El nu ne conduce în ispită. Când vom face acest lucru, vom depăși multe capcane pe care Diavolul ni le-a pus

Share This:
Seguir Makko Musagara:

God gave Brother Makko Musagara a special message to protect all believers from temptations and trials. Read this message from thiswebsite.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *